jueves, 29 de marzo de 2012

La història està escrita per ser canviada.

Feia deu anys que Lleida no vivia una vaga general a l’ús. Si recordeu, la de fa un any i mig va coincidir amb la festivitat de San Miquel, fet que no va permetre avaluar-la correctament. La jornada de vaga d'avui, a hores d'ara en desconec el seguiment,  ha acabat amb una multitudinària manifestació pels carrers de Lleida.

El PSC Lleida  hem participat a la manifestació convocant els militants a expressar el nostre rebuig a una reforma retrograda que ens apropa a marcs laborals propis de països en vies de desenvolupament social. Hi he participat amb la Primera Secretaria, Marta Camps, juntament amb regidors i molts afiliats i membres de l'executiva. Camps  ha volgut acompanyar les juventuts del partit, i ha aprofitat per declarar que Els socialistes de Lleida ens sumem a la manifestació contra la Reforma Laboral injusta i ineficaç del PP. És hora de passar de l’austeritat al creixement.”

És vital el paper que ha jugat la JSC Lleida durant tota la manifestació. Han elaborat les pancartes i han portat les banderes que han servit de consignes del partit. El lema de la seva protesta; una veritat com un puny: "La història està escrita per ser canviada"


Amb la JSC, l'ànima de la manifestació i del PSC

En una altra onda, avui Duran i Lleida, fidel als seus postulats neoliberals, ha manifestat que la vaga serà un fracàs perquè, segons ell, la Reforma, que CiU ha recolzat, no es modificarà.  Greu error. El PPCiU no pot donar l’esquena a les massives manifestacions democràtiques d’avui. Jo no recordo una mostra de rebuig tant multitudinària a Lleida des del NO A LA GUERRA contra el PP al 2004; el govern de Rajoy d'aquells dies no va fer cas, i, lògicament, va perdre les eleccions generals.

Això acaba de començar. Ens toca lluitar per les vies democràtiques. Uns al carrer, altres al parlaments, altres als mitjans de comunicació o al si dels partits. Cadascú en el nostre àmbit hem de parar, sí o sí, aquest abús històric als drets col•lectius, i els que vindran.