...és el nom d’un dels bons projectes que properament veurà
la llum al bell mig del @CentreHistòric de Lleida, concretament al carrer Gramàtics. L’emprenedor
de La Gramàtica és l’Albert Calpe, lleidatà, i ho he de dir: “dels Calpe de
tota la vida”. L’oci de qualitat i la gastronomia ajuden a
posar en valor el tarannà i la personalitat d’un barri i en conseqüència de la
ciutat. El vermut és una tradició molt arrelada als
lleidatans; una costum que cohesiona colles, famílies i veïns a l’entorn
d’aquest vi aromatitzat amb substàncies vegetals (en alemany wermut) i del conjunt de tapes (la barreja n'és l’estrella) que l’acompanyen
a l’hora de l’aperitiu. Al @CentreHistòric, concretament a la part alta de Cavallers, Plaça Dipòsit i Plaça del Rei hi ha una eclosió de projectes de qualitat al voltant del vermut que de ben segur esdevindrà una oportunitat positiva sempre que l'oposició al barri no faci massa campanya partidista negativa. A “La Cuadra” de sempre del carrer Múrcia es va afegir la reobertura del Blasi, més gastronòmic que l'anterior, de mans de la imparable Montse Sainz de la Maza quina terrassa, a la Plaça dels Tritons, és obligada els dies de sol d’hivern. Tot just al costat del Blasi, un històric de la zona, en Pepo, torna amb un Sisbris de fusta adaptat als nous temps que aposta per la cultura del bon vi, tapa i canya. També juga la carta del vermut en