sábado, 2 de junio de 2012

CERCLE D'ECONOMIA DE LLEIDA

Aquesta setmana vaig estar a la inauguració oficial que el Conseller Mas Colell va fer de la nova seu del Cercle d’Economia de Lleida. La prestigiosa associació s’ha instal•lat a l’antic local del cinema del carrer Bonaire. A l’acte hi van participar, a banda del Conseller i del President del Cercle, l’alcaldessa de Lleida en funcions, Marta Camps i el President de la Diputació.
L’ajuntament, precisament de la mà de la Regidora Camps, va col•laborar activament en les reformes de la nova seu. El Conseller va qualificar la sala com “un local de cine” al començar la seva ponència. Comparteixo la seva valoració del local i us convido a visitar-lo, realment és una de les sales millor preparades de Lleida per a aquest tipus d’actes.


El Cercle d’Economia té més de 40 anys d’història i en l’actualitat compta amb uns 500 socis entre empreses i particulars, que es diu aviat. El seu naixement es vincula al Club de Dirigents de Vendes i Màrqueting de Lleida, creat el 15 de novembre de 1967. Des d’aleshores molta història, premis per la seva tasca i projectes en benefici del desenvolupament econòmic del territori. De tota la història m’agradaria destacar dos curiositats. Per una banda, el fet que la Trobada Empresarial al Pirineu, que els propers 7 i 8 de juny celebra a la Seu d’Urgell la seva 23ena edició, va néixer en el marc d’aquesta associació. I per l'altra, el fet que l’associació Empresa Familiar de Lleida, vinculada al reconegut Instituto de l’Empresa Familiar, també va donar els seus primers passos de la mà del Cercle.

Camps, Mas Colell, Nadal i Reñé

Cal destacar que el Cercle és una entitat privada sens cap ànim de lucre que té per missió, segons explica la pròpia organització en la seva web: “fomentar i promoure, a través d’una opinió objectiva i dinàmica, el desenvolupament socio-econòmic de les nostres terres, i al mateix temps, facilitar als socis, agents econòmics i a tota la societat lleidatana la informació i els coneixements adequats per a una millor gestió dels seus recursos.” Opinió objectiva perquè, com va dir el seu President, Juan Manuel Nadal Reimat, “el Cercle d’Economia no representa ningú, per això ja hi són les organitzacions patronals, socials i sindicals. El Cercle es representa a sí mateix, cosa que comporta un plus d’objectivitat i llibertat”.

El nou local, i una renovada junta directiva li atorguen dinamisme i joves idees al projecte,  i garanteixen el futur d’aquest gran “forum” econòmic de Lleida.

Molta sort al Cercle d’Economia en aquesta nova embranzida.