miércoles, 26 de marzo de 2014

Emprendre al Centre Històric de Lleida




Imatge: www.mercatdelpla.com

L’Ajuntament ha presentat el programa de dinamització econòmica i comercial del Centre Històric que té com a catalitzador el nou Mercat del Pla.
El programa és transversal (paraula de moda), el podeu llegir en aquest enllaç on hi trobareu el document i la notícia.
Us escric sobre les accions previstes per fomentar l’emprenedoria al barri, una de les línies fortes del programa. L’objectiu és atraure al cor de la ciutat nous comerços i empreses de serveis que sàpiguen interpretar l’oportunitat que ofereix el canvi evident que viu el barri gràcies, entre d’altres projectes, el nou Mercat del Pla que a partir de l'1 d'abril obre les portes. 

Tal com va explicar la Primera Tinent d’Alcalde, Marta Camps, en roda de premsa, els emprenedors que apostin pel barri poden accedir a dos incentius importants.

-Ajuts directes al lloguer. L’arrendatari d’un local al Centre Històric comptarà amb subvencions a la renda de lloguer durant els primers 18 mesos de contracte. Es tractarà de subvencions directes a la renda en aquells casos en que es compleixen certs requisits de viabilitat i singularitat. També podrà incorporar-se a la marca DISTRICTE MERCAT DEL PLA, amb els avantatges qualitatius que pot comportar participar d’un projecte de zona, innovador, on totes les parts es beneficien d'una marca conjunta, sobre la base d’accions i d’interessos comunes.

-Viver d’empreses al cor de la ciutat. Enfocat principalment a projectes culturals o amb components creatius. L’edifici oferirà els serveis propis d’un viver d’empreses de qualitat, a Lleida en som pioners, i comptarà amb espais comunitaris habilitats per formació, reunions o aquelles activitats que facilitin les relacions entre els usuaris.

L’Empresa Municipal d’Urbanisme acollirà l’Oficina del Mercat del Pla, per atendre propietaris de locals a la zona interessats acollir-se al programa, així com els emprenedors que vulguin ser informats dels serveis i ajuts del pla de dinamització. Seguim!.