domingo, 9 de junio de 2013

Dret a decidir solucions a la crisi.

Us adjunto l'editorial del tercer Butlletí del PSC Lleida "Perquè Sentin la Ciutat". Us podeu descarregar el butlletí sencer en aquest enllaç.

Mentre el Partit Popular continua responsabilitzant el Govern anterior de tots els seus mals, i Convergència i Unió justifica la seva incapacitat política en el fet de no ser independents, i tant l’un com l’altre es mostren incapaços d’enfrontar-se als corruptes dels seus partits, batem rècords històrics d'atur.
A Catalunya hem estat entretinguts amb l’agenda secessionista marcada per Oriol Junqueras; una agenda titulada “dret a decidir” que evidencia el caos intern de Convergència. I és que algú en aquella “Casa Gran” haurà d’explicar per què era bona la moció que reconeixia unilateralment Catalunya com a subjecte polític i jurídic sobirà al Parlament en “primera volta”, i als ajuntaments i a les diputacions, i no ho va ser al Congrés i al Parlament en “segona volta”
. El PSC, com a partit, ha donat en aquest sentit un exemple de coherència política votant el mateix, com a partit, a totes les institucions: una consulta legal pactada amb l’Estat seguint el model de Quebec i d’Escòcia. Després de les votacions Dragon Khan convergents ha imperat el seny, i 104 diputats del Parlament han votat afirmativament la moció que recull els postulats inicials del PSC.

Però el nacionalisme català, tot i les xifres rècord d’atur, continua amb la mirada perduda en la terra promesa. Mentrestant el poble de Catalunya, conscient de la dificultat del moment, exerceix el seu dret a decidir aportant solucions efectives al drama social que vivim. La ILP sobre la Renda Garantida de Ciutadania n’és el darrer exemple. El PSC volem ser catalitzador i altaveu d’aquesta lluita social, prova d’això és la Moció que el grup municipal socialista ha aprovat al Ple del mes d’abril per a que el Parlament prengui en consideració aquesta proposta social. L’Ajuntament de Lleida donarà suport a la tramitació d’aquesta iniciativa popular. El PSC Lleida ja hem endegat la campanya de recollida de signatures per a aquesta futura llei que persegueix un ingrés mínim garantit per cobrir les necessitats bàsiques que impedeixi caure a les persones en una situació d’extrema pobresa, tal com reconeix l’article 24.3 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Amb propostes com la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania, la societat exerceix el seu dret a decidir solucions urgents, reals i efectives en benefici de la ciutadania catalana.