sábado, 19 de marzo de 2011

VIVERS D’EMPRESA DE LLEIDA. INDICADORS D’ÈXIT.

Segons l’estudi “Creació d’empreses a Lleida: anàlisi dels emprenedors i de les noves empreses”, elaborat pel professor de la UdL, José M. Alonso Martínez, i presentat l’any 2008 a la Cambra de Comerç de Lleida, el 70,5% de les noves empreses de Lleida es dissolen abans de complir els dos primers anys des la seva creació.

Aquesta no és una bona dada, no obstant, segons hem pogut constatar recenment, de les 58 empreses que han estat o estan instal•lades als vivers del Centre Europeo d’Empreses i Innovació només 3 s’han dissolt. És a dir, més del 98% de les empreses que han iniciat al seu bagatge als vivers de Lleida mantenen la seva activitat passats dos anys de la seva creació, la qual cosa suposa un gran èxit. Això no vol dir que les empreses que “sobreviuen” ho tinguin fàcil. De fet hi ha un percentatge important que pateixen amb duresa les conseqüències de la crisi, però tot i això, aguanten.

El vivers d’empresa funcionen. Són infraestructures útils per a la consolidació i l’arrelament d’empreses. Crec que han de ser acadèmies empresarials “amb foc real”, que formin en actituds més que en aptituds, i que acompanyin projectes amb bones perspectives de generar ocupació de qualitat i diversificació econòmica.

17.12.09 SEGONA PART ESTREVISTA CAFEÏNA. MARIVI CHACON.

Entrevista Cafeïna, amb Mariví Chacón, 1ºpart Setembre 2009