jueves, 27 de junio de 2013

Cuando el poder nubla las ideas.

Pepe Griñan ha anunciado su intención de no presentarse a la reelección a la presidencia de la Junta de Andalucia. Según señalan  los medios abre el camino de la sucesión facilitando el relevo generacional. La política tiene dos momentos cruciales que marcan la trayectoria de una persona: cuando y cómo entras, y cuando y cómo sales de ella. Siempre he admirado las personas que aciertan escogiendo el momento de abandonar la política. Sin duda el más dificil. Hay que abandonarla antes de que el poder te nuble las ideas.

 El síndrome de Hybris fue descrito hace años por el neurólogo David Owen, quien fue también ministro de Asuntos Exteriores británico en su libro "En la enfermedad y en el poder". Owen analiza una patología que afecta a determinados políticos con alta responsabilidad de gobierno, que se inicia desde una megalomanía instaurada y termina en una paranoia acentuada.

domingo, 9 de junio de 2013

Dret a decidir solucions a la crisi.

Us adjunto l'editorial del tercer Butlletí del PSC Lleida "Perquè Sentin la Ciutat". Us podeu descarregar el butlletí sencer en aquest enllaç.

Mentre el Partit Popular continua responsabilitzant el Govern anterior de tots els seus mals, i Convergència i Unió justifica la seva incapacitat política en el fet de no ser independents, i tant l’un com l’altre es mostren incapaços d’enfrontar-se als corruptes dels seus partits, batem rècords històrics d'atur.
A Catalunya hem estat entretinguts amb l’agenda secessionista marcada per Oriol Junqueras; una agenda titulada “dret a decidir” que evidencia el caos intern de Convergència. I és que algú en aquella “Casa Gran” haurà d’explicar per què era bona la moció que reconeixia unilateralment Catalunya com a subjecte polític i jurídic sobirà al Parlament en “primera volta”, i als ajuntaments i a les diputacions, i no ho va ser al Congrés i al Parlament en “segona volta”